HERİDAN KÖYÜMÜZDEN BASIN AÇIKLAMASI

heridan haber ve ilgili dökümanlar

HERİDAN KÖYÜMÜZDEN BASIN AÇIKLAMASI

Mesajgönderen admin » Prş Ağu 20, 2009 9:23 am

Resim Heridan köyümüz ve mezralarında son zamanlarda çıkan yangınlar köyümüzü ve köylülerimizi olumsuz yönde oldukça etkilemiştir.
Bu konudaki haberleri daha önceleride gerek ulusal basında gerek sitemizde sizinle defalarca paylaşmıştık köyümüzde yangınların artmasındaki tek neden olarakta köyümüz alanlarına konuçlanmış olan askeri birliktir. gece gündüz demeden çeşitli ateşli silahlarla açtıkları ateş sonucu kurak olan otlak bölgelerde çok rahatlıkla yangınlar çıkabiliyor. Bu yangınların önlemi alınmadıgı taktirde çok daha büyük yangınlara neden olabilmektedir. Çıkan bu yangınlara köylülerimizce müdahale edilsede bundan sonuç alınamayacagı kesindir. Birkaç köylü sakinince daha büyük yangınlara müdahale etmeleri mümmündegildir. Oysa bu yangınların durabilmesi için gerekli mercihlere defalarca gerekli bilgiler iletilmiştir.Malesef hiç bir sonuç alınmamıştır.
Bu nedenle heridan dernegimiz yönetimince aldıgı bir kararla .D.Bakır.İHD.Binasında bir basın açıklaması yapılmıştır
gerek yerel gerekse ulusal basının ve heridan köyümüz sakinlerinin yanısıra(İHD D.Bakır şübesi)(Mazlum.Der.D.Bakır şübesi)(D.Bakır.BAROSU)(Göç.DER). hazır bulunduğu bir ortamda ilgili konuda açıklama yapılmıştır açıklamamın tam metni aşağıdaki gibi verilmiştir.

17/08/2009 tarihinde dicle ilçesi kırkpınar ve vong bölgesinde akşam saat 22.00 civarında ormanlık alan ve meyve ağaçları askerlerin ateş açması sonucu yangın meydana gelmiştir. burada orman muhafaza memurlarının yangını söndürmek için tabur komutanlıgına yaptığı başvurulardan bir sonuç alınamamıştır. dicle beledyesinin beledye araçlarıyla yangını söndürme istegine dicle emniyet müdürlügü tarafından izin verilmemiştir.daha sonra köy muhtarı (resul çur/un tabur komutanı ile yaptığı görüşme sonucunda gece saat 24.00 civarında itfaye araçlarına izin verilmiş ve itfayenin ulaşabilgigi yerlerde yangın söndürülmüştür.Diger kısımlar ise köylüler tarafından gece boyunca söndürülmeye çalışılmıştır bazı kısımlar/ise kendiliginden sönmüştür yanan ormanlık alanda ağaçlarla birlikte alanda ki tüm bitki ve hayvan türleri de yok olmaktadır,buda doğanın ekolojik dengesini bozmakta,doğada onarılması imkansız tahribatlar yaratmaktadır.Dünyanın birçok yerinde çıkarılan orman yangınlarının bir sebebi de savaşlardır. Savaşlar olmadığı, barışın ve kardeşligin hakim olduğu, temel insan haklarının esas aldığı bir dünya dilegiyle saygılar sunarız..

İHD.diyarbakır şübesi/MAZLUM/DER.D.bakır şübesi/dİYARBAKIR BAROSU/GÖÇ/DER
Wêngu Rêngî Hêrîdonî
Kullanıcı avatarı
admin
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 211
Kayıt: Çrş Oca 28, 2009 11:30 pm
Konum: yönetici

Dön heridan haber ve arşiv

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

cron