Cansız bedenlere işkenceyi kim yapar!!Ruhsuzlar.

sitemiz yazarları

Cansız bedenlere işkenceyi kim yapar!!Ruhsuzlar.

Mesajgönderen azad_26 » Çrş Tem 14, 2010 5:49 pm

Resim

2 hafta adana ceyhan mercimek köyüne halamı ziyarete gittim.

Kendi akraba ve yakın tanıdıklarımız olan bazı çevrelerce hoş karşılanmıyacağımızı bildiğim halde yinede halamı kıramadım.

Epey zamandır gitmemiştim zaten oda torunlarını özlemişti.

Mercimek köyünü 25 yıl önce (1985) nasıl gördüm ise 2010 yılında yine aynı değişen bir şey yok tabiri caiz ise aynı tas aynı hamam.

Tüm köy sakinlerinin kapılarının önündeki açık lağımlar,sivrisinek, içilmeyen şebeke suları vb. birçok sorunlar.

Bu sorunlar çözülmedigi gibi birde üstüne üstlük kürdistandan göç eden ailelerin durumu içler acısı, çadırlarda derme çatma kulubelerde,alt yapı kanalizyasyon tuvalet ve su olmayan alanlara yerleştirilmişler.

Ceyhan ve mercimekteki heridanlılar ile (pardon adanalı aynı zamanda "türk" olmuşlar ) sınırlıda olsa göç ve benzeri sorunları tartıştık.
Bu insanlar ile diyaloğumuzla her sözün başında "sizin oralarda" derlerdi, dedimya onlar artık kendilerini bizden saymıyorlar, onlar artık bize yabancı.

Heridanın köklü ailelerinden 8-10 aile 60-65 sene önce göç etmişti adana ve çevresine onlar heridanlı idi o ailelerin büyükleri bu gün yok denecek kadar az 3-5 kişi kalmış.

Halam ile sohbetimizde geride kalan bu bir kaç yaşlının sayesinde şimdilik bir ilişki ağı wardır, ama bunlarda gidince hepten bu insanlar birbirilerine yabancılaşacak dedim "maalesef doğrudur" dedi.

Anlıyacağınız geride kalan yaşlılarımızda bunu çok iyi görmüş olmalılarki memleket memleket deyip duruyorlar.

Aslında bu yazıyı bu dönemde şehit olan gerillaların naaşlarına yapılan wahşi saldırıyı dile getirecektim, tam yazmaya başlamıştımki adana mercimekteki halamın güzel bir sözü aklıma geldi, onun için yazının başında orda geçen bir kaç anıyı yazmadanda geçemedim.

Halam " dinle beni yigenim bende tansiyon hastalığını yanında birçok hastalık daha war, ben ve benim gibiler her zaman cewrelerine ve yakınlarına hasta olduğumuzu söyleriz" "onlarda amann anneee yada dedeee sizin her zamanki haliniz sizi hiç iyi görmüyoruz ki" derler.

Halam dewamla "korkarım bir gün tansiyonumuz yükselir beyin kanamasından gideriz kimse bizi dikkate almaz"

1990 lı yılların başından bu yanı kürdistandaki bu kirli sawaşta tc. ordusunun ve taşeronlarının yüzlerce wahşetine şahit olduk.

Resim

O yıllarda halkımız bu zulümlere cewap olabiliyordu ama 2010 yılına baktığımızda maalesef bunu göremiyoruz.

tc. dewleti sadece cumhuriyet döneminde değil, o çok övündükleri osmanlı döneminde bile böyle bir halk direnişi ile karşılaşmayan bir dewlettir.

PKK direnişi tarihte eşine ve benzerine ender rastlanan bir halk direnişidir.

Dolayısı ile tc. dewleti PKK üniwersitesini çok iyi okumuş we anlamıştırki o çokta övündügü dünyada 3.olan her yönüyle modern ordusuyla PKK yi yenmesi mucizedir.

Peki tc. dewletinin gerillaların cansız bedenlerine bu tür wahşice saldırmasınnın altındaki asıl amacı nedir!

Resim
Tabiki kürdistan özgürlük mücadelesini marjinalleştirmek ve halk desteğinden uzaklaştırmak, tc. tüm kurum ve kuruluşları ile şu anda bunun mücadelesini weriyor.

Halamın değindiği konu aslında çok önemli gerek yatalak hastalarımız gerekse yaşlılarımız dünün gençleri bu günün büyükleri hastada olsalar bazen iyide olsalar sürekli yakınlarından özellikle çocuklarından ilgi beklerler, onları öldürecek yada kahr edecek hastalıkları değil yakınlarının ilgisizliğidir.

Benim inancım kürdistan halkına vardır onu savunan bir tek kişi bile kalsa onu yüz üstü bırakmayacaktır.

Son olarak küçük bir not:

PKK bu kirli sawaşta cenewre sawaş sözleşmesine harfiyen uymuştur.

Ezilen tüm halkların düşmanı olan tc.dewleti ve ordusu bunu en iyi bilenlerden biridir.

Varsın tc. PKK için terorist desin.

Barış dolu günler dilegiyle....







azad_26
 
Mesajlar: 128
Kayıt: Cmt Şub 07, 2009 10:11 am

Dön yazarlar bölümü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

cron